Yö merellä – Night at the sea

IMG_5241b

Makaan pilkkopimeässä hytissä. Pimeä tuntuu todella syvältä, sillä olen tottunut valoisiin kesäöihin Tromssassa. Huoneessani oli vain ohuet vaaleat verhot, jotka päätivät keskiyön auringon säteet vaivatta lävitseen.

On jo heinäkuu, mutta Grönlannin merellä on kylmä. Tai kaipa nämä vain muutaman miinusasteen lämpötilat voi jo kesäksi lukea. Merellä ajelehtii lukemattomia puhtaanvalkeina ja välkkyvän turkooseina loistavia jäälauttoja, kauniita katsella. Mutta mikä ääni siitä syntyykään, kun makaan laivan alaosassa olevassa hytissäni jäälauttojen raapiessa laivan kylkiä. Melkein kuulen repeytyvän metallin kirskuntaa ja kuvittelen, kuinka vesi syöksyy syntyneestä aukosta sisään.

Sillä yöllä kaikki on aina erilaista, paljon suurempaa. Muistot ovat kipeämpiä, unelmat suurempia ja äänet kovempia. Aamulla olen taas kannella ihastelemassa, kuinka kauniilta pelkästään veden erilaiset olomuodot voivatkaan näyttää, meressä kelluvat jäälohkareet ja sumuun katoava horisontti.

IMG_5250b

I’m lying in my bed in the cabin. Darkness feels very deep after bright summer nights in Tromsø. In my room there were only thin white curtains which let rays of midnight sun easily through them.

It is already July, but it is cold at the Greenland Sea. Or maybe minus two Celsius-degrees means summer here? Ice floes are drifting on the sea. They are bright white and turquoise, so beautiful to watch, but ice floes scratching sides of the ship make terrible noise. I almost hear the sound of the ripping steel and how the water flows into the ship from the hole.

At night everything is always different. Memories are sorer, dreams bigger and noises louder. And when the morning comes, I am back on the deck wondering how beautiful can only different states of water look, ice floating on the sea and to the horizon disappearing to the fog.

Elina

Mainokset

5 thoughts on “Yö merellä – Night at the sea

 1. Moi! Minua kiinnostaisi mennä vaihtoon Tromssaan. Ainoa mikä huolestuttaa on asumistilanne. Osaatko sanoa, miten hyvin asuntoja on saatavilla noin yleisesti ottaen varsinkin jos tulee kesken lukukauden (eli välttäisin ruuhka-ajat syksyllä ja tammikuussa)?

  • Asuntotilanne ei ole paras mahdollinen, ja varsinkin syyslukukaudella opiskelija-asunnot ovat melko tiukilla. Itse olin vaihdossa kevälukukauden, saavuin tammikuussa, ja sain kämpän helposti. Sain jopa vaihdettua huoneen parempaan muutaman viikon kuluttua muutosta. Suurin osa opiskelijoista asuu Tromssassa soluasunnoissa jakaen keittiön ja kylpyhuoneen 2-20 ihmisen kanssa, majoituksesta riippuen. Opiskelija-asuntoja haetaan Sito:n kautta, sito.no, voit katsoa sieltä lisää tietoa. Ja laita vaan lisää kysymyksiä, jos tulee jotain muuta mieleen (:

   Elina

 2. Ja vielä kysyisin, että järjestetäänkö vaihto-opiskelijoille toimintaa (retkiä, tutustumista yms…) vai pitääkö itse olla aktiivinen?

  • Moikka!

   Joo, kaupunkihan on aika pieni, mutta kyllä sieltä löytää kaikenlaista tekemistä, siellä on mm. kahviloita, elokuvateatteri, kuntosali, museoita, hiihtolatuja, baareja, uimahalli jne. Ainakin yliopistolla on paljon erilaista toimintaa. Lukukauden alussa on aina ”Introduction week”, joka oli mielestäni todella hyvin järjestetty. Siinä tutustuttiin niin kaupunkiin, yliopiston käytäntöihin kuin muihinkin opiskelijoihin.

   Itse retkeilin lähes joka viikonloppu kaupunkia ympäröivillä tuntureilla. Talvella hiihtäen ja kesämmällä jalkaisin. Fjellgruppa, toimii yliopistolla, järjestääkin juuri retkiä ja ”nuotio-hengailuja”.

   Elina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s